Sunt pasionata sa sustin oamenii de toate varstele pentru a crea si mentine relatii fericite, in armonie, acest ingredient esential pentru cresterea calitatii vietii.

Sunt pasionata de evolutie, comunicare si relationare armonioasa.

Am absolvit facultatea de psihologie in 2000, cu marea dorinta de a sti cum sa imi cresc copiii. Si inca descopar, in toti anii de atunci incoace, cum sa… am grija de … mine. Caci de la mine vin toate, nu in mod egoist, ci din dorinta de a fi bine cu mine si apoi cu adevarat disponibila in relatie cu ceilalti.

 

Am inceput drumul meu de crestere si dezvoltare personala impreuna cu Claudia Jimeno la Centrul AmaneSer in 2001 si acolo am avut sansa sa particip la conferintele si atelierele lui Jacques Salome, creatorul Metodei ESPERE®. Acest fel simplu si autentic de a comunica si a face ecologie relationala m-a ajutat atat de mult, incat am decis sa ma formez in aceasta metoda, alaturi de formatoarea mea Aleth Naquet si sa aleg sa o transmit si celor care sunt interesati sa isi imbunatateasca relatiile cu ceilalti si cu sine.

 

Am completat formarea mea cu un master in Psihologie Organizationala si Resurse Umane si o formare in psihoterapie Gestalt; sunt si formator, consilier in dezvoltare personala si vocationala.

Muncesc de peste 22 de ani, primii 7 ani fiind dedicati imbunatatirii relatiilor profesionale, in companii mari si mici, in diverse domenii de activitate, incepand ca analist resurse umane, avand sansa sa coordonez o echipa de specialisti HR si alegand acum sa fiu consultant extern. Sunt recunoscatoare pentru fiecare intalnire cu miile de candidati, sutele de noi angajati si relatiile cu alte mii de oameni in echipe si proiecte diverse.

De 16 ani, cam toti atatia de cand sunt si mama, fac ceea ce imi aduce cea mai mare satisfactie: sa ii sustin pe oameni sa aiba relatii mai bune si sa depaseasca provocarile din relatiile lor de cuplu, parinte-copil, profesionale, relatiile amicale, cele profesor-elev, relatia cu corpul si descoperirea sensului bolilor si somatizarilor si bineinteles relatia cu sine.

Din februarie 2019 am sansa sa fiu primul si momentan singurul formator de formatori in Metoda ESPERE® acreditat in Romania si sa ofer celor care aleg aceasta cale sa deprinda si sa transmita mai departe acest fel sanatos de a comunica si sa :

  • aiba o noua profesie pe care sa o practice cu bucurie si satisfactie
  • Adauge muncii sale actuale instrumentele ESPERE®
  • Contribuie activ pentru a schimba in bine lumea in care traim
  • Isi transforme propria viata si propriul destin

Ce mai fac tot cu Metoda ESPERE®, foarte practica si vizuala, acompaniez copii (intre 3 si 18 ani) si adulti, in

  • consultatii individuale (multe sute de ore acumulate in cei 16 ani)
  • Workshop-uri, ateliere, conferinte si cursuri deschise publicului, in sala si online, unele chiar gratuite (peste 8000 de participanti)

Ofer programe personalizate institutiilor educationale si nu numai, cu colaborari de minim 12 ani sau evenimente punctuale, in sistem de invatamant traditional sau alternativ (Montessori, Step-by-step si Waldorf)

  • ateliere dedicate imbunatatirii relationarii cu elevii, cu parintii si cu colegii
  • ateliere dedicate parintilor din comunitatea institutiei
  • ateliere pentru elevi pentru a deprinde regulile de igiena relationala

Creez programe pentru organizatii, pentru imbunatatirea comunicarii si relationarii in cadrul echipelor si interdepartamentale sau evenimente de tip Work-life balance

Din 2021 sunt si supervizor in Metoda ESPERE® si ofer formare si supervizare comunitatii internationale ESPERE, in franceza si romana, comunitatii din Franta, Liban, Canada, Romania, etc.

Din 2019 fac parte din consiliul de administratie a Institutului ESPERE International, federatia formatorilor si consultantilor din toata lumea si ma bucur sa contribui la sustinerea comunitatii prin organizarea de evenimente, ultimul fiind colocviul ESPERE de la Paris din iunie 2022.

Ce ma motiveaza? Intalnirea cu fiecare om si universul sau interior si recunostinta de a fi martora a evolutiei lui si a nebanuitei creativitati de a depasi provocarile.

Cati Calin formator si consultant in Metoda de comunicare ESPERE