Jaques Salome

Jacques Salomé

 

Este psihosociolog, formator si scriitor francez, autor a peste 60 de cărti, co-autor al unor lucrări de referinţă despre comunicare şi cuplu. Cărţile sale au fost traduse în 27 de limbi, inclusiv limba română.

 

După numeroase experienţe în domeniul psihologiei şi al sociologiei, ajunge la o metodă personală. El creează un sistem teoretico-practic, dezvoltând concepte şi instrumente proprii. Astfel ia naştere Metoda ESPERE® (Energie Specifică Pentru o Ecologie Relaţională Esenţială). 

 

Visul lui, privind omul, este ca fiecare copil, fiecare femeie si fiecare barbat care traieste pe aceasta planeta sa se poata într-o zi informa despre comunicarea relationala.

 

“Cand anii se adauga vietii, trebuie sa dai viata anilor” este sfatul pe care il daruieste de fiecare data participantilor din cadrul conferintelor pe care le sustine in intreaga lume.

 

Jacques Salomé este creatorul Metodei ESPERE® cu ajutorul careia poti invata sa comunici intr-un mod armonios, simplu, firesc si, totodata, sa aplanezi conflictele si sa traiesti mai fericit.

 

In anul 2004, a primit Ordinul National de Merit in grad de Ofiter (Franta) pentru contributia sa privind dezvoltarea unei comunicari relationale nonviolente in scoala si in familie.

 

Jacques Salomé este cunoscut publicului romanesc atat prin cartile “Curajul de a fi tu insuti”, “Daca m-as asculta m-as intelege”, “Vorbeste-mi, am atatea sa-ti spun”, “Traind cu tine insuti  in fiecare zi… viata!”, “Traind cu cei apropiati in fiecare zi… viata!”, “Comunicarea relationala pe intelesul celor mici”  (Kathleen Geerlandt si Jacques Salomé), cat si prin seria de conferinte din ultimii sase ani pe teme legate de comunicare relationala – metoda ESPERE® organizate de catre Centrul de Dezvoltare Personala AMANESER.

DESPRE JACQUES SALOME si METODA ESPERE® Metoda ESPERE® inseamna Energie Specifica Pentru o Ecologie Relationala Esentiala. Jacques Salomé, prin intermediul metodei pe care a creat-o, ne arata cum sa comunicam altfel, intr-o maniera relationala, astfel incat sa ne simtim echilibrati, mai fericiti si sa depasim dificultatile pe care le traim in viata noastra personala si profesionala zi de zi.