FORMARE ESPERE
Programul de formare de traineri si consultanti in Metoda ESPERE®
Este pentru tine? Cum te ajuta? Cum se poate schimba viata ta cu formarea ESPERE®?
 • Iti transformi propria viata si propriul destin
 • Ai o noua profesie pe care sa o faci cu bucurie si satisfactie
 • Adaugi muncii tale actuale valoroasele instrumente ESPERE®
 • Contribui activ pentru a schimba in bine lumea in care traim
Cursuri comunicare ESPERE

Alexandra Fusea – trainer si consultant in Metoda ESPERE® in curs de acreditare

«Particip de fiecare dată cu bucurie și entuziasm la atelierele și sesiunile de formare susținute de Cati! Pe de o parte le găsesc foarte bine structurate, cu informații foarte clare și coerente, și pe de altă parte foarte antrenante și practice, cu multe exemple cu care e foarte ușor să rezonezi. O recomand cu căldură ca și trainer și consultant!»

Laura Visanescu – trainer si consultant in Metoda ESPERE® in curs de acreditare
«Nu- mi vine sa cred ca au trecut 2 ani. Cum mi – au fost mie de folos acești doi ani?
Cei 2 ani de formare cu tine m- au ajutat sa cresc, sa am mai multa incredere in mine, sa-mi pun structura în informatiile acumulate si sa integrez cunoștințele propuse de Metoda ESPERE® care nu erau tocmai asezate. Am invatat ca este în regula sa pui întrebări sau sa nu știi. Cadrul creat de tine în timpul modulelor de formare m-a făcut sa ma simt în siguranță în călătoria mea de a ma forma in Metoda ESPERE®.»

Cursuri comunicare ESPERE
Cursuri comunicare ESPERE

Cristina Dohotaru – trainer si consultant in Metoda ESPERE® in curs de acreditare
«Daca prima intalnire cu metoda mi-a adus claritate cu privire la cauzele dificultatilor mele
relationale si constientizarea nevoii mele de a invata sa relationez, formarea pe care am umat-o cativa ani mai tarziu mi-a adus o schimbare a intregii mele structuri interioare, care a antrenat la randu-i schimbari in structurile exterioare pe care mi le creasem anterior pentru a ma considera “in siguranta”.

Am trecut de la a supravietui in rol de victima constransa de propriile reactii pe pilot automat, la responsabilizarea si discernamantul care imi permit sa fac acum alegeri in coerenta cu viul din mine, la a fi co-autorul constient al relatiilor mele, impreuna cu celalalt.»

Cati Calin formator de formatori
Ai o noua profesie pe care sa o faci cu bucurie si satisfactie
Devii trainer si consultant in Metoda ESPERE® ! Practic, vei avea o noua profesie!
 • Iti doresti sa ai o munca frumoasa, cu sens, pe care sa o practici cu energie si entuziasm?
 • Si cu care sa traiesti cu adevarat satisfactie la sfarsitul zilei?  Cu care sa simti energie de a o practica la inceputul fiecarei zile de munca?
 • Ai nevoie sa te simti cu adevarat implinit cu viata profesionala pe care o ai?
 • Vrei sa ii sustii pe oameni sa aiba relatii fericite? Sa poata sa comunice cu adevarat astfel incat sa depasesca dificultatile din relatii, sa se faca auziti si sa realizeze ce viseaza?
 • Iti doresti sa iti dezvolti capacitatea de a asculta, astfel incat sa ii sustii pe clientii tai sa isi asculte emotiile, sa isi inteleaga comportamentele si reactiile? Pentru ca, la final, sa isi gaseasca caile potrivite si concrete de rezolvare cu impact in viata lor de zi cu zi?
michael-browning-246513-unsplash

Formarea in ESPERE® te pregateste si te sustine sa abordezi cu succes situatii din multe arii profesionale: cuplul, relatia cu copiii, relatia cu sine-insusi, relatiile profesionale - firmele, institutiile, sanatatea, scoala si momentele dificile legate de pierderi si separari.

Cu ajutorul acestei formari vei putea sa te adresezi echipelor, grupurilor mici sau mari, sa sustii conferinte cu putine sau multe de persoane si sa practici consultatii in individual, cuplu sau familie.

Adaugi instrumentele Metodei ESPERE® muncii tale actuale

Nu doar ca vei creste satisfactia ta legata de rezultatele avute cu clientii, ci si acestia vor aprecia abordarea ESPERE, modalitatea de lucru si vor reusi intr-un timp mai scurt sa isi rezolve problemele cu care se confrunta.

In plus, recomandarile pentru munca ta vor veni cu usurinta.

 • Vrei sa dobandesti instrumente eficace in munca ta de trainer, terapeut, psiholog, coach, profesor, manager, leader, antreprenor, medic, profesionist sau munca sociala?
 • Lucrezi deja cu oameni si vrei sa ai noi instrumente care sa aiba un impact major asupra clientilor sau colegilor tai?
 • Vrei sa stii sa gestionezi situatiile complexe de comunicare din cadrul muncii tale pentru a elimina conflictele si a aduce plus valoare?
 • Vrei sa creezi un climat de comunicare benefic fiecaruia dintre participanti si afacerii tale?
 • Lucrezi cu oameni in individual si vrei sa ii sustii sa faca schimbari profunde in felul in care relationeaza?
 • Vrei sa ai la indemanana demersuri concrete pentru a ii sustine sa vindece situatiile neincheiate din trecutul lor pentru ca prezentul lor sa nu ii mai perturbe, ci sa fie asa cum isi doresc?
Sensul ESPERE si sensul vietii tale
com rel 21
 • Vrei sa contribui la a schimba in bine lumea in care traim?
 • Ai nevoie sa oferi mai departe generatiilor urmatoare un mediu sanatos, fara cearta si violenta verbala, fizica sau morala?
 • Vrei sa participi la a crea o lume in care sa ne respectam si sa comunicam cu adevarat?
 • Iti doresti sa vezi in jurul tau oameni plini de energie, buna-vointa, pofta de viata si creativitate ?
 • Vrei sa ai la indemana instrumente cu mare impact catre oameni de toate varstele si din toate mediile?
 • Crezi ca lumea se poate schimba si esti constient ca fiecare este responsabil sa contribuie cu tot ce are mai bun?
Atunci programul de formare in Metoda ESPERE® este pentru tine!


Alege sa faci o schimbare mica, cu tine, si apoi bucura-te de rezultatele pe care le va avea la nivel de comunitate. Aplicand METODA ESPERE® in grupurile de prieteni, familie sau la birou, vei vedea cum este posibil ca cei din jurul tau sa inceapa incet-incet sa adopte noul tau mod sanatos de a comunica. Pentru ca ii admiram cu totii pe cei care sunt plini de viata, echilibrati si linistiti, creativi, nu-i asa? Iar ESPERE® iti ofera caile prin care sa dobandesti toate aceste lucruri si sa faci fata altfel provocarilor din viata ta.

Cum te ajuta pe tine insuti?

Vrei ca viata ta sa se schimbe in directiile pe care le visezi? Inscrie-te in Programul de formare in METODA ESPERE® si vei putea sa:

 • Iti (re)dobandesti echilibrul interior
 • Sa te pozitionezi in situatiile „spinoase” actuale si potentiale.
 • Sa aduci pace in relatiile cu ceilalti si cu tine insuti
 • Sa inchei situatiile dificile din trecut care te perturba si in prezent, inclusiv de cele de care pe care nu le constientizezi acum si pe care le vei putea descoperi.
 • Sa deblochezi multa energie stocata in situatiile din trecut nerezolvate si vei avea libertatea de a o folosi in mod creativ.
 • Sa comunici respectandu-te pe tine cu adevarat, respectandu-l in acelasi timp pe celalalt si relatia voastra
 • Sa iesi din conflicte cu solutii si intelegere care sa ajute relatia pe termen lung
 • Sa iti implinesti nevoile, sa obtii ceea ce doresti si sa iti implinesti visele
 • Sa asculti reactiile perturbatoare pe care le ai, sa afli ce sta la baza lor si sa faci demersul potrivit pentru a le incheia
Beautiful girl in the beach running and holding a colored piece of fabric
Mai mult decat atat, Programul de formare in METODA ESPERE® te ajuta sa:
 • Inveti sa te iubesti, sa iti cresti stima de sine si sa dobandesti mai multa incredere in fortele proprii
 • afli ce inseamna sistemul antirelational de comunicare SAPPE si vei invat sa identifici modalitatile disfunctionale de comunicare, care antreneaza conflictele si suferintele in viata ta
 • Inveti sa intelegi si sa gestionezi momentele de dificultate din viata ta, folosind Metoda ESPERE®, astfel ca te vei bucura de sanatate fizica, mentala si emotionala in fiecare zi.
PRACTIC, Cu ajutorul Metodei ESPERE ® vei putea reusi sa schimbi ce iti doresti la tine insuti, vei putea sa iti transformi felul in care relationezi si vei deveni motor de schimbare pentru lumea in care traim. Pas cu pas. Relatie cu relatie.

DESPRE JACQUES SALOME si METODA ESPERE®

Metoda ESPERE® inseamna Energie Specifica Pentru o Ecologie Relationala Esentiala.

Jacques Salomé, prin intermediul metodei pe care a creat-o, ne arata cum sa comunicam altfel, intr-o maniera relationala, astfel incat sa ne simtim echilibrati, mai fericiti si sa depasim dificultatile pe care le traim in viata noastra personala si profesionala zi de zi.

DESPRE JACQUES SALOME si METODA ESPERE® Metoda ESPERE® inseamna Energie Specifica Pentru o Ecologie Relationala Esentiala. Jacques Salomé, prin intermediul metodei pe care a creat-o, ne arata cum sa comunicam altfel, intr-o maniera relationala, astfel incat sa ne simtim echilibrati, mai fericiti si sa depasim dificultatile pe care le traim in viata noastra personala si profesionala zi de zi.
ECHIPA DE TRAINERI

Vei beneficia de o echipa de traineri alesi pentru competenta si rezultatele lor, motivati pentru a iti oferi cea mai buna experienta de formare posibila, care sa te sustina sa iti desfasori cu incredere si satisfactie noua meserie.

Cati-costum-verde_square
Cati Calin este responsabila de Programul de Formare pentru Traineri si Consultanti in Metoda de Comunicare relationala ESPERE® din Romania, este psiholog si trainer.
Carmen_Ene_m
Alexandrina–Carmen Ene Doctor in psihopatologie si procese creative la Universitatea Paris 13, Franta, psihoterapeut cu drept de libera practica atestat de Colegiul Psihologilor din Romania, trainer autorizat de CNFPA
a-Alexandra-Litu
Alecsandra Litu | trainer, coach si consultant cu focus pe managementul schimbarii si initiative pentru culturi organizationale.
Daniela Gavankar
Daniela Gavankar | Mentor pentru terapueti, psiholog specialist, formator, supervizor, profesor universitar cu o experiență de peste 20 de ani.
CUM SE DESFASOARA PROGRAMUL DE FORMARE ?
Etapa 1 – Invatarea si integrarea in viata ta a Metodei ESPERE®
Durata: 1 an - octombrie 2023 - septembrie 2025 - 22 zile
Etapa 2 - Aprofundare si exersarea transmiterii Metodei ESPERE®
Durata: 1 an - octombrie 2024 - octombrie 2025 - 28 zile
Etapa 3 - Practica si acreditarea in Metoda ESPERE®
Durata: in 2 ani de la terminarea Etapei 2 | noiembrie 2025 - noiembrie 2027

Devino si tu trainer si consultant in comunicare prin Metoda ESPERE®!

CALENDARUL FORMARII

Pentru a te ajuta sa iti aloci timpul necesar pentru parcurgerea Programului de formare iata calendarul:

Data desfasurareTitlul sesiuniiNumar zile formare
S1 – 7-8 oct 2023Comunicare relationala 12
S2 – 11-12 nov 2023Relatia de cuplu2
S3 – 9-10 dec 2023Relatia parinte - copil2
S4 – 20-21 ian 2024Relatia cu sine2
S5 – 17-18 feb 2024Relatiile profesionale2
S6 – 16-17 mar 2024Comunicare relationala 22
S7 – 12-14 apr 2024Limbajele corpului, Relatia medic-pacient si Formare in ascultare3
S8 – 11-12 mai 2024Depasirea dolliilor, separarilor, rupturilor2
S9 – 8-10 iunie 2024Formare in ascultare 23
S10 – sept 2024Relatia profesor -elev si Comunicare relationala 32
S11 – oct 2024Aprofundare Relatia cu corpul, depasirea doliilor si Relatia cu sine3
S12 – nov 2024Aprofundare Relatia de cuplu si Relatiile profesionale2
S13 – dec 2024Aprofundare Relatia parinte copil si Relatia profesor - elev2
S14 – ian 2025Sensibilizare in psihopatologie2
S15 – feb 2025Formare consilier dezvoltare personala si certificare2
S16 – mar 2025Sensibilizare in Neurostiinte, De la simbol la demersuri simbolice, Etica si deotonlogie, organizarea Sesiunilor Individuale2
S17 – apr 2025Formare in ascultare in individual cu ajutorul obiectelor3
S18 – 2025Formare individuala in acompaniere in sedinte individuale0.5
S19 – mai 2025Formare ca formator si certificare2
S20 – iun 2025Formare in animarea grupurilor2
S21 – sept 2025Formare in animarea grupurilor si ascultare cu vizualizare externa cu persoane2.5
S22 - 2025Formare individuala in animarea grupurilor1
S22 - 2025Promovarea activitatii0.5
S22 - 2025Eveniment deschis publicului de prezentare a trainerilor si consultantilor ESPERE2.5