ESPERE® inseamna
Energie Specifica Pentru o Ecologie Relationala Esentiala

O altfel de comunicare ce ne ajuta

sa avem relatii bune cu ceilalti si cu noi insine!

 

Cu ajutorul Metodei ESPERE® vei putea reusi sa schimbi ce iti doresti la tine insuti, vei putea sa iti transformi felul in care relationezi si vei deveni motor de schimbare pentru lumea in care traim. Pas cu pas, relatie cu relatie.

 

Este suficient sa aplicam Metoda ESPERE®, creata de Jacques Salomé, pentru ca neintelegerile si conflictele interioare, cat si cele cu cei din jur, sa dispara.

Metoda ESPERE® este o pedagogie a comunicării, o metoda vie, accesibilă tuturor şi uşor de aplicat în viaţa de zi cu zi.

 

Sensul pe care il da Jacques Salomé verbului “a comunica” este de “a pune in comun”.  Astfel, din  aceasta perspectiva Metoda ESPERE® ne ajuta sa fim co-autori responsabili ai relatiilor noastre.

 

Fie ca este vorba despre relatia de cuplu, relatia cu copiii, parintii, prietenii sau relatiile profesionale, putem aplica Metoda ESPERE® in fiecare zi, astfel incat sa ne simtim echilibrati, mai fericiti si sa depasim dificultatile pe care le traim in viata noastra personala si profesionala zi de zi.

 

Metoda ESPERE® este formata din:

  • concepte de restructurare a comunicarii si a relatiilor inter si intra personale
  • reguli de igiena relationala care ne ajuta sa mentinem sanatatea relatiilor noastre
  • instrumente prin care ne arata cum sa gestionam situatiile cu care ne confruntam in viata de zi cu zi.

Metoda ESPERE® a fost creata de Jacques Salomé, psihosociolog si scriitor francez acum mai bine de 35 de ani. Din 2001 Centrul AmaneSer organizeaza in Romania conferinte si ateliere de popularizare si formare in aceasta metoda.